Friday, November 19, 2010

Gegaran Selangor15 November; Setelah sekian lama,akhirnya unit dana syaqah PMRAM menggerakkan langkah memasuki BKAN Selangor.Selangor yang merupakan negeri bagi pengarah dana syaqah, agak lewat dalam menjalankan penerangan mengenai dana syaqah. Namun, perkara tersebut tidak menjadi halangan dalam menjadikan misi dana syaqah tetap diteruskan.
Program yang diberi nama SAIEDHA itu, dijalankan di markaz sementara pelajar-pelajar Selangor. Ia turut diserikan dengan kehadiran  Ust. Abdul Aziz selaku wakil bagi badan pengurus PMRAM yang membacakan perutusan Aidiladha.


Pada malam tersebut, Ust. Khairul Amri selaku pengarah Unit Dana Syaqah menyampaikan ucapannya.Beliau turut ditemani Ust. Muhammad Sufi selaku ketua unit R&D UDS.Skop penerangan pada malam tersebut lebih tertumpu kepada sensitiviti ahli dalam membantu pergerakan UDS .Kehadiran pada malam tersebut mendapat sambutan yang menggalakkan daripada ahli Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir (BKASM). Bukan sekadar menadah telinga,namun respon yang diberikan anak-anak Selangor terhadap Dana Syaqah turut memberangsangkan.Buktinya jelas apabila kutipan yang berjaya dihasilkan mencapai jumlah LE 1001.65. Pihak Dana Syaqah mengucapkan terima kasih kepada AJKT Kebajikan Selangor kerana berjaya mengetengahkan Dana Syaqah dalam misi menjayakan kebajikan PMRAM.Gaya tersendiri pengarah Dana Syaqah selepas sesi penerangan,

No comments:

Post a Comment

Followers